Al enige tijd is het voor iedereen in openbare ruimtes verplicht om een mondkapje te dragen. Een mondkapje in combinatie met een bril of zonnebril is echter niet de meest ideale oplossing. Door het dragen van een mondkapje kunnen de glazen beslaan. In deze blog delen we de oorzaak en handige tips met je!
Vergoeding lenzen en brillen door uw ziekenfonds
U bent verplicht om u aan te sluiten bij een ziekenfonds in België. Overstappen van uw ziekenfonds naar een ander fonds is erg eenvoudig. De kosten van uw premie hangen onder andere af van uw woonplaats.
Oogcomplicaties bij diabetes
Diabetes kan verschillende oogproblemen veroorzaken. Eén van de meest voorkomende complicaties is diabetische retinopathie, beschadiging van het netvlies. Zonder behandeling kan het leiden tot slechtziendheid of zelfs blindheid. Daarom is het belangrijk dat je je ogen regelmatig laat controleren.
Wat ziet mijn huisdier?
Heb je je ooit afgevraagd hoe je eruit ziet in de ogen van je huisdier? Het zicht van elk soort dier op aarde is uniek, maar weinig dieren zien de wereld zoals wij. In deze blog vertellen we je hoe huisdieren de wereld om hen heen zien.
De invloed van blauw licht op onze ogen
Al bekend is dat blauw licht de slaap negatief beïnvloedt. Ook zou het invloed kunnen hebben op de gezondheid van onze ogen. Maar wat is blauw licht nu precies? En hoe bescherm je je ogen hiertegen?
UV-straling schadelijk voor onze ogen
Wist je dat onze ogen gevoelig zijn voor ultraviolette (UV) straling? Ontdek in onze blog wat de gevolgen van langdurige blootstelling aan UV-straling zijn en hoe je je ogen kan beschermen.
Lui oog (amblyopie)
Een lui oog (amblyopie) ontstaat tijdens de vroege kinderjaren. De oogafwijking komt relatief vaak voor, namelijk bij 4 op de 100 kinderen. Gelukkig is het luie oog vaak goed te behandelen. Lees hier meer over de symptomen, oorzaak en behandeling.
Lensdoosjes op een creatieve manier gebruiken
Als drager van contactlenzen heb je na een tijdje waarschijnlijk een hele verzameling lenshouders. Aangezien het belangrijk is om je lensdoosje om de drie maanden te vervangen, zit je al snel met een paar ongebruikte lenshouders. Vanwege bacteriële besmetting kan je ze beter niet hergebruiken. Gelukkig kan je de doosjes wel op andere manieren gebruiken. Hieronder vind je enkele creatieve toepassingen voor oude contactlenshouders.
Wat is een trillend ooglid en hoe kom je ervan af?
Heb je weleens last van een trillend ooglid? Dat kan heel vervelend zijn. Je ooglid trilt en je kan je moeilijk focussen op waar je mee bezig bent. Een trillend ooglid kan helaas bij iedereen voorkomen. De een is er wat gevoeliger voor dan de ander. Gelukkig is een trillend ooglid makkelijk te verhelpen en ben je er binnen no-time weer van af! Lees in dit artikel alles over trillende oogleden.
Lens kwijt in je oog?
Je lens kwijtraken in je oog is voor lenzendragers een van de grootste nachtmerries. Dit kan weleens voorkomen als je in je oog hebt gewreven of ermee hebt geslapen. Maar kan je lens echt achter je oog zitten? En hoe krijg je deze er weer uit? Je leest het hier.
- 1
- 2
- 3
- …
- 8
- Volgende »