Hulp nodig? We helpen je graag
lenzenvloeistof vergeten

Welke lenzenvloeistof past het best bij mijn ogen?

Heb je nog nooit eerder lenzen gedragen of heb je wat problemen met het vinden van de juiste contactlensvloeistof? Vraag je je soms af wat de beste lenzenvloeistof is? Geen probleem. Wij leggen je alle verschillende lenzenvloeistoffen kort uit zodat jij weet welke het beste past bij jouw maandlenzen.

Waarom heb ik lenzenvloeistof nodig?

Wanneer je kiest voor maandlenzen, dan heb je lenzenvloeistof nodig. Aangezien je een maand lang dezelfde lens dagelijks in je oog stopt, is het daarom belangrijk dat die lens dagelijks grondig wordt gereinigd! Doe je dat niet, dan raakt je lens niet alleen vervuild en uitgedroogd, het is daarbij ook enorm gevaarlijk voor je ogen! Je geeft bacteriën de volledige vrijheid waardoor je ogen irriteren, pijn doen en je kan zelfs blind worden. Een goede reiniging is dus enorm belangrijk bij het dragen van maandlenzen. Hiervoor heb je lenzenvloeistof en een lenzenhoudertje nodig.

Welke vloeistof past bij mijn lenzen en ogen?

Er zijn tal van verschillende lenzenvloeistoffen die een match kunnen vormen met jouw unieke ogen en lenzen. Belangrijk om weten, is dat er geen ‘beste lenzenvloeistof voor je lenzen’ bestaat. Het hangt af van je soort lenzen en van jouw ogen! Droge ogen hebben een andere vloeistof nodig dan ogen die daar helemaal geen last van ervaren. Het is dus best lastig om jouw match te vinden. Als je echt meer informatie wil over lenzenvloeistof, raden we je aan om naar één van onze LensOnline-opticiens te gaan. Hij geeft jou het gepaste advies en helemaal persoonlijk. Want jouw gevoelige en droge ogen mogen niet ‘zomaar elke’ vloeistof!

Wij geven je alvast de verschillende soorten op een rijtje om je verder op weg te helpen:

1. Alles-in-één-lenzenvloeistof

Zoals de naam het verklapt, heeft deze lenzenvloeistof tal van kenmerken. Deze vloeistof reinigt, hydrateert, desinfecteert, spoelt en bewaart je contactlens. Je gebruikt deze vloeistof om je lenzen schoon te maken en om ze achteraf in het doosje te stoppen. Zo blijven je lenzen de hele tijd schoon in het doosje en worden ze goed bewaard!
Daarnaast wordt er ook vaak het onderscheid tussen zachte en harde contactlenzen gemaakt.

Dit zijn de drie beste alles-in-1 lenzenvloeistoffen op dit moment:

Opti-Free Express Biotrue EyeDefinition SENSITIVE

 

Biomedics All In One

Regard Multi Purpose ReNu MPS

 

Solocare Aqua Acuvue Revitalens Menicare Pure

Lenzenvloeistof met waterstofperoxide. Deze vloeistof kies je beter als je vaak last hebt van droge of gevoelige ogen. Er zit namelijk geen conserveringsmiddel in dat dient om je lenzen goed te bewaren. Sommige lenzenvloeistoffen met waterstofperoxide moet je combineren met een andere vloeistof die de waterstofperoxide goed afspoelt voordat je je lenzen weer instopt. Als je voor deze lenzenvloeistof wil kiezen, kan je beter meer raad vragen aan je opticien zodat je zeker bent dat ze goed bij je ogen passen.

Deze bestverkochte lenzenvloeistoffen met waterstofperoxide bestel je bij LensOnline:

EyeDefinition Extrasept Oté One Step Aosept Plus HydraGlyde

Je kan ook kiezen voor tabletten. Deze lenzenvloeistof, ook wel cleaner genoemd, is verkrijgbaar in de vorm van tabletten. Die dienen om je contactlenzen goed te reinigen, maar je kan ze niet gebruiken om je lenzen ermee te bewaren. Het is dus belangrijk om een aparte bewaarvloeistof te bestellen om je lenzen achteraf in je houdertje te stoppen, als je voor tabletten kiest.

Deze tabletten en cleaners zijn beschikbaar bij LensOnline:

Boston Advance Cleaner Menicon Progent Spray & Clean

Speciale zoutoplossingen. Hiermee kan je je lenzen schoonmaken én bewaren. Het grote voordeel van deze zoutoplossingen is dat het PH-neutraal is en dus geschikt voor gevoelige ogen.

Kies voor deze zoutoplossingen bij LensOnline:

Sensitive Eyes Saline Solution Ote Saline ampullen

Wil je graag meer informatie over allergieën voor lenzenvloeistoffen? Lees dit blog.

Ik heb geen lenzenvloeistof bij me!

Je kent het wel: je vertrekt op reis en je bent je fles lenzenvloeistof vergeten thuis! Of je blijft slapen bij een vriendin en je hebt je lenzenpotje en vloeistof niet meegenomen. Wat moet je nu doen?

Lees ons blog voor meer tips als je je lenzenvloeistof bent vergeten.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!