Lenzen reinigen: doe ik iets fout?

Je lenzen reinigen is heel belangrijk. Ze trekken iedere dag vuil en bacteriën aan, dus dagelijkse reiniging is noodzakelijk. Maar voel je toch soms irritatie nadat je je lenzen hebt gereinigd? Reinig je je lenzen...

reinigen

Je lenzen reinigen is heel belangrijk. Ze trekken iedere dag vuil en bacteriën aan, dus dagelijkse reiniging is noodzakelijk. Maar voel je toch soms irritatie nadat je je lenzen hebt gereinigd? Reinig je je lenzen correct en voel je nog steeds pijn? Laten we samen even verder kijken.

Tips voor lenzen reinigen

  • Was altijd eerst je handen voor je je lenzen reinigt, insteekt en uitneemt.
  • Maak van het insteken en uitnemen van de lenzen een routine. Begin altijd met hetzelfde oog.
  • Leg de lens altijd in het midden van de lenshouder, zo voorkom je dat je de lens per ongeluk tussen het deksel en het doosje meedraait.
  • Lees goed de gebruiksaanwijzing en gebruik ook altijd de lenzenvloeistof die je opticien adviseert.
  • Gebruik nooit speeksel voor het reinigen van lenzen aangezien dit veel bacteriën bevat.
  • Gebruik nooit kraanwater om je lenzen te reinigen of in te bewaren. Kraanwater bevat veel micro-organismen die schadelijk kunnen zijn.
  • Vervang je lenshouder iedere maand tot maximaal twee maanden, spoel deze steeds met lenzenvloeistof. Laat de lenshouder open drogen en maak deze niet proper met een keukenhanddoek.

Irritaties en pijn na reinigen: doe ik iets verkeerd?

Volg je het stappenplan volledig en heb je blog ‘Lenzen reinigen: hoe begin ik eraan?’ ook doorgenomen? Dan is er iets anders aan de hand! Als je de stappen op de juiste manier volgt, en je voelt toch irritatie, branderigheid of pijn, kan het zijn dat de oorzaak te zoeken is bij de lenzen of de vloeistof zelf.

Verkeerde vloeistof

Er zijn heel wat verschillende vloeistoffen voor maandlenzen. Er is niet één soort voor alle lenzen. Er bestaat lenzenvloeistof voor zachte lenzen, maar ook voor harde lenzen. Zelfs vloeistof specifiek voor gevoelige ogen en noem maar op! Het kan dus zeker dat jouw irritatie voortkomt uit een slechte match met jouw vloeistof. Daarom is het belangrijk om weten welke vloeistof het best bij jouw lenzen past. Lees dit blog om te ontdekken welke lenzenvloeistof bij jouw ogen past!

Verkeerde lenzen

Het is heel belangrijk dat je niet ‘zomaar’ lenzen bestelt. Ieder oog is uniek en ieder oog heeft dus zijn specifieke verzorging en lens nodig. Heb je nog nooit lenzen gekocht? Ga dan eerst langs bij een opticien bij jou in de buurt. Zo kan hij jouw ogen opmeten en vertellen welke lenzen perfect bij je passen. Heb je al eerder lenzen gedragen, maar voelen die toch niet fijn? Zoek dan naar lenzen die jouw behoefte kunnen vervullen. Heb je last van droge ogen en wil je dus lenzen die dat voorkomen? Of heb je het gevoel dat je je lenzen voelt zitten? Bekijk dan ons assortiment dat zich baseert op het draagcomfort.

Ga ook langs bij je opticien. Hij kan je de juiste lenzen adviseren.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere leuke artikelen:

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!