Soorten contactlenzen

Er bestaan veel verschillende soorten lenzen en deze blog zal daarom alle onderwerpen en artikelen daarover op een rijtje zetten. Zo zal je informatie vinden over contactlenzen in het algemeen, over de verschillen tussen dag,...

cm tegemoetking

Er bestaan veel verschillende soorten lenzen en deze blog zal daarom alle onderwerpen en artikelen daarover op een rijtje zetten. Zo zal je informatie vinden over contactlenzen in het algemeen, over de verschillen tussen dag, week en maandlenzen en wordt er onder andere informatie verschaft over multifocale en torische lenzen. 

Wat zijn contactlenzen?

Contactlenzen zijn de perfecte vervanging van een bril. Contactlenzen zijn onder andere erg handig tijdens het sporten en je zicht met contactlenzen is vaak veel beter dan met een bril! Maar wat zijn contactlenzen nu precies? Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een aantal blogs voor je geschreven! Als allereerste hebben wij een blog geschreven over hoe contactlenzen gemaakt worden en wat daar allemaal bij komt kijken. De contactlens bestaat namelijk al sinds 1888 en heeft al een hele geschiedenis achter zich.

Daarnaast is er veelal de vraag hoe contactlenzen nu eigenlijk werken. Hoe kan het dat een plastic schijfje in je oog helpt met het verbeteren van je zicht? Om dit uit te leggen vertellen we eerst meer over de werking van je ogen om vervolgens de verschillende soorten lenzen uit te leggen.

Type contactlenzen

Contactlenzen zijn er in verschillende soorten types. Zo zijn er een aantal verschillen tussen het dragen van bijvoorbeeld daglenzen en maandlenzen. Voor elke type contactlens hebben wij wel een blog geschreven en die staan hieronder voor je op een rijtje. De volgende categorieën komen daarbij aan de orde: Daglenzen, Weeklenzen, Maandlenzen, Multifocale contactlenzen, Nachtlenzen en Torische lenzen

Daglenzen

Een van de andere soorten lenzen zijn daglenzen. De voordelen van daglenzen zijn dat je je geen zorgen hoeft te maken over enige onderhoud. De lenzen zijn erg hygiënisch door dat je elke dag een nieuwe lens kan dragen. Het is daarbij ook een ideale oplossing als je graag afwisselt tussen een bril en contactlenzen.

Daglenzen zijn daarbij ook steeds populairder. Waar vroeger de keus in type lenzen erg beperkt was
en je alleen kon kiezen tussen harde en zachte lenzen die je een half jaar lang moest dragen, kan je tegenwoordig voor uit vele verschillende soorten, maten en kleuren kiezen. Dit verklaart dan ook de opkomst van de verschillende soorten, waaronder de daglens.

Daglenzen hebben namelijk ook vele voordelen. Zo gebruiken veel mensen daglenzen op vakantie of tijdens het sporten en of het uitgaan. Daglenzen zijn namelijk erg gemakkelijk in onderhoud en je hoeft daarbij nergens aan te denken als je druk bezig bent of juist heerlijk aan het ontspannen bent in de zon!

Een van de merken waar wij daglenzen van verkopen, zijn de Dailies contactlenzen.
Het is namelijk erg lastig om een goede keuze te maken uit de beste lens. Vandaar dat wij een blog hebben geschreven over de ervaringen van daglenzen van Dailies. Dailies Total 1 lenzen worden door de meeste mensen als zeer positief ervaren.

Weeklenzen

Een andere mogelijkheid naast daglenzen zijn weeklenzen. Deze soorten lenzen zijn in de meeste gevallen 1 week te dragen, maar er zijn ook mogelijke lenzen die twee weken te dragen zijn. Deze weeklenzen zijn zachte contactlenzen.

Maandlenzen

Een van de soorten lenzen zijn onze maandlenzen. De maandlenzen in ons assortiment zijn zachte contactlenzen die iedere maand vervangen dienen te worden. Er zijn vele aanbieders op het gebied van maandlezen en één daarvan is Coopervision. Coopervision behoort tot een van de grootste fabrikanten ter wereld en zijn dan ook erg populair. Een overzicht van de beste maandlenzen vind je hier.

Multifocale contactlenzen

Multifocale lenzen (ook wel leeslenzen genoemd) zijn lenzen die zich richten om zowel bijziendheid als verziendheid samen te corrigeren. Dit komt in de meeste gevallen voor wanneer je ouder wordt. In plaats van een (extra) leesbril zijn multifocale contactlenzen de perfecte uitkomst. Zo kunt u zowel van dichtbij als veraf goed zien.

Toch is het voor sommige mensen een lastige keuze: Moet ik kiezen voor multifocale contactlenzen of voor een multifocale bril? Om je te helpen bij de keuze hebben wij de voordelen van beide voor je op een rijtje gezet in onze blog.

Vele mensen vragen zich ook af of je torische lenzen met een leesbril kan combineren. Deze vraag wordt door opticiens vaak niet goed beantwoord, omdat deze combinatie erg moeilijk is. Er is echter een oplossing voor door één hele speciale lens. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel: “Leesbril? Torische én multifocale contactlenzen!

Torische lenzen

Torische lenzen zijn  lenzen voor mensen die last hebben van astigmatisme. Astigmatisme zorgt ervoor dat je problemen hebt met zowel dichtbij als veraf zien door de vorm van het hoornvlies. De torische lenzen zijn hier de uitkomst om het zicht te verbeteren.

Kleurlenzen

Kleurlenzen kunnen voor verschillende redenen gebruikt worden. Soms is het leuk voor een bepaalde gelegenheid om kleurenlenzen te dragen om je uiterlijk compleet te veranderen of om de kleur in je ogen te benadrukken. In het artikel Sprankel met kleurenlenzen vertellen we alles over de mogelijkheden van deze lenzen!

Huismerk contactlenzen

Veelal ben je al contactlenzen gewend die je bij je lokale opticien gehaald hebt. Echter is het vaak het geval dat deze zelfde contactlenzen veel goedkoper online gekocht kunnen worden. Om de verschillen te vergelijken hebben wij verschillende artikelen geschreven. Zo hebben wij onder andere de ervaringen van Pearle contactlenzen voor je op een rij gezet, en Kruidvat lenzen ervaringen .

Zijn contactlenzen iets voor mij?

Draag je momenteel een bril, maar vind je dit vervelend worden? Of ben je erachter gekomen dat je zicht achteruit gaat? Dan kunnen lenzen wel eens de oplossing bieden! Sommige mensen vragen zich alleen af of ze geschikt zijn om lenzen te dragen…

Wanneer je voor contactlenzen kiest volgt vaak nog een andere vraag, namelijk welke contactlens heb ik nodig? Zoals je hierboven al gelezen hebt zijn er vele verschillende soorten lenzen en is het lastig om meteen te moeten bepalen welke contactlens bij je past. Daarom hebben wij uitgelegd hoe men bepaald welke contactlens het meeste geschikt is voor jou.

Ben je na al deze blogs nieuwsgierig geworden of jij een goede lenzendrager bent? Test het in onze quiz!

https://optiek.lensonline.be/blog/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere leuke artikelen:

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!