Hulp nodig? We helpen je graag

Lenzenvloeistof zonder conserveermiddel kunnen allergische reactie vermijden.

Draag je maandlenzen en voelen je ogen geïrriteerd, pijnlijk en branderig aan? Misschien ben je wel allergisch aan lenzenvloeistof en gebruik je niet de juiste! Hoe komt dat en welke moet je dan wel gebruiken? Ontdek het hier in het blog.

Allergische reactie door lenzenvloeistof

Vele lenzenvloeistoffen bevatten bewaarmiddelen zodat de lenzenvloeistof in je lenzenhoudertje ervoor zorgt dat je lenzen de hele nacht kunnen reinigen en bewaren. Maar ook in oogdruppels- of gels kunnen bewaarmiddelen zitten. Het is dus heel normaal dat je oog daar allergisch op kan reageren. Deze bewaarmiddelen kunnen soms achterblijven op de lens nadat je ze uit je lenshoudertje haalt en kunnen voor pijn, irritatie en rode ogen zorgen. Soms heb je dan ook het gevoel dat je je lenzen niet meer kan inhouden van de pijn. Als je dat telkens ervaart nadat je je lenzen hebt bewaard in het houdertje, kan het wel eens zijn dat je allergisch reageert op lenzenvloeistof met conserveermiddelen en kies je het best voor een lenzenvloeistof zonder conserveermiddelen. Zo’n toxische reactie is meestal het gevolg van restanten op de lens.

Maar ik gebruik al jaren deze vloeistof! Dat kan toch niet?

Dat kan jammer genoeg wel! Je ogen veranderen, net zoals jij, ook aan de omgeving en aan je lenzen. Plotseling kunnen er dus klachten opduiken. Probeer eens een andere lenzenvloeistof zonder bewaarmiddelen en als je ontdekt dat je branderigheid, lichtgevoeligheid, irritatie en pijn weg zijn, dan is de oplossing meteen voor handen! Droge en gevoelige ogen kunnen hier sneller last van ervaren. Het is dus belangrijk om rekening te houden met je ogen en meteen voor lenzen te kiezen die ideaal zijn voor gevoelige ogen met bijhorend lenzenvloeistof.

Gelukkig helpen onze LensOnline-opticiens jou graag verder met de keuze in lenzen en vloeistoffen. Zij checken je ogen en weten meteen wat het best bij jou past!

Wil je graag alle soorten lenzenvloeistoffen ontdekken? Lees het hier.

Welke vloeistof zonder bewaarmiddelen kies ik dan het best?

Lenzen dragen met gevoelige ogen is niet gemakkelijk. Daarom is het ook enorm belangrijk dat je de juiste lenzenvloeistof kiest zodat je ogen geen ongemakken ervaren. Bij LensOnline kan je kiezen voor lenzenvloeistoffen zonder bewaarmiddelen.

Deze lenzenvloeistoffen zonder conserveermiddelen zijn het populairst bij LensOnline:

EyeDefinition Extrasept

Deze lenzenvloeistof met waterstofperoxide is hard voor bacteriën maar zacht voor je ogen. Hij zorgt voor een intense reiniging en heeft geen bewaarmiddelen. Ideaal voor mensen met gevoelige ogen die allergisch zijn voor conserveringsmiddelen en zachte lenzen dragen. Volledige reiniging van je lenzen heb je na minimum zes uur.

Bestel de vloeistof hier.

Regard Multi Purpose

Deze Regard Multi Purpose is een alles-in-één-vloeistof zonder bewaarmiddelen. Deze lenzenvloeistof zorgt ervoor dat de lenzen goed worden ontsmet en dat proteïneopbouw wordt verminderd. De lenzen zijn zeer geschikt voor mensen met allergieën en gevoelige ogen. De vloeistof is namelijk conserveermiddelvrij, waardoor het een milde formule heeft. De lenzenvloeistof zorgt voor een goede reiniging en ontsmetting van de lenzen, zodat het zicht weer helder is.

Bestel de vloeistof hier.

Oxysept 1 Step

De Oxysept 1 Step-lenzenvloeistof en tabletten van AMO zijn ontwikkeld voor gebruik bij zachte lenzen. De vloeistof reinigt en desinfecteert je lenzen eerst zeer grondig en het tablet neutraliseert je lenzen vervolgens. Door het peroxidesysteem zijn micro-organismen zo verwijderd!

Bestel de vloeistof hier.

Nog meer lenzenvloeistof zonder conserveringsmiddelen ontdekken? Zie hier!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!