Hulp nodig? We helpen je graag
lenzen instoppen

Ik heb angst durf geen lenzen in te doen!

Je wil dolgraag lenzen, maar vind je het een beetje akelig en vreemd om dat in je oog te stoppen? Dat is te begrijpen. Geen nood. Met deze tips slaan wij je door je angst heen en durf jij lenzen instoppen.

Lenzen instoppen is niet eng!

Lenzen instoppen is helemaal niet eng! Misschien moet je eerst even nadenken waarom je dat akelig vindt. Vind je het eng omdat je iets op je oog moet leggen? Dat is te begrijpen. Als je nog nooit lenzen hebt gedragen, is het geen alledaagse routine. Wanneer je het dus voor de eerste keer moet doen, kan dit heel vreemd en akelig lijken. Wees gerust, eens je het onder de knie hebt, is het zo gebeurd! Wij loodsen je door je angst heen met deze tips:

10 tips om jou te helpen!

  1. Wanneer je overweegt om lenzen te gaan dragen, is het enorm belangrijk dat je eerst langsgaat bij de opticien. Je opticien zal je geruststellen en je helpen om je lenzen voor het eerst in te stoppen. Hij geeft je begeleiding en toont je hoe je je lenzen instopt! Je staat er dus zeker niet alleen voor.
  2. Vertel de opticien waarom je bang bent of waarom het zo ongemakkelijk aanvoelt voor jou. Hij stelt je gerust en legt je uit hoe je stapsgewijs lenzen kan indoen. Hij zal daarbij ook trucjes geven om het sneller te doen verlopen.
  3. Lenzen indoen voor de allereerste keer is bij iedereen onwennig. Iedereen heeft die akeligheid en schrik ervaren voor de eerste keer. Je ogen zien een lens als ‘iets dat er niet hoort te zijn’ waardoor het onnatuurlijk lijkt. Maar naarmate je het meerdere keren oefent, zullen je ogen hieraan wennen en zal het ook beter voor jou gaan om je lenzen in te stoppen.
  4. Geen schrik hebben dat je iets fout zou doen. Je kan in het begin heel vaak met je ogen knipperen en daardoor kan je je lens dus niet op de juiste positie plaatsen. Het is belangrijk dat je kalm blijft zodat je oog ook in een rustige houding blijft. Zo gaat het veel gemakkelijker en sneller om je lens te plaatsen.
  5. Vind je het nog steeds te moeilijk om je lens naar je oog te brengen? Probeer het eerst even zonder je lens op je vinger. Oefen door je vinger naar je oog te brengen zonder lens. In het begin zal je oog verstijven en de reflex hebben om te sluiten, maar hoe vaker je het opnieuw doet, hoe gemakkelijker het is om je oog op te houden als je je vinger naar je oog toebrengt.
  6. Al doende leert men” is een eeuwenoud gezegde, maar wel eentje dat ook heel toepasbaar is hier! Hoe vaker je je lenzen zal instoppen, hoe sneller het zal verlopen.
  7. Doe het voor de spiegel. Net zoals bij ervaren lenzendragers, is het voor iedereen veel gemakkelijker om je lenzen voor de spiegel in te stoppen. Zo zie je perfect wat je doet en dat zal je lichaam wat meer ontspannen.
  8. Gaat het instoppen al goed, maar durf je ze niet uitdoen? Ook hierbij zal de opticien je tips & tricks geven en voortonen hoe je dat doen. In een handomdraai zijn ze er weer uit! Bekijk ook hier het stappenplan hoe je je lenzen moet in- en uitdoen.
  9. Hou altijd in je achterhoofd dat het absoluut geen pijn doet. Miljoenen mensen dragen iedere dag lenzen met gemak. Je voelt de lens niet zitten eens hij op de juiste positie is geplaatst en pijn zal je dus nooit lijden!
  10. Het kost absoluut niet veel tijd. Als je overwogen hebt om het te doen, maar je er toch van afzag omdat je denkt dat het veel tijd in beslag neemt, dan kunnen we je al meteen geruststellen: in het begin moet je even oefenen, maar na slechts een aantal keren je lenzen in te stoppen, gaat het zeker even snel als je bril opzetten!

Ben je nu benieuwd om lenzen uit te testen? Kijk even rond op onze website!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!