Hulp nodig? We helpen je graag

Zijn contactlenzen iets voor mij?

Als je nog niet eerder lenzen hebt gedragen vraag je je vast af: zijn lenzen iets voor mij? Om hierachter te komen kan je het beste onderstaande vragen doorlopen. Deze geven een indicatie of jouw ogen en leefstijl geschikt zijn voor contactlenzen.

Maak een afspraak bij een contactlensspecialist bij jou in de buurt voor persoonlijk advies!

Wat zijn de voordelen van contactlenzen?

Contactlenzen hebben veel voordelen ten opzichte van een bril. Zo is fysieke beweeglijkheid een belangrijk voordeel. Met kleurlenzen kan je zelfs de kleur van je ogen veranderen terwijl je je ogen corrigeert. Handig voor een avondje uit of een alledaagse subtiele verandering.

 • Breder gezichtsveld
 • Bij ieder klimaat helder zicht. Geen last van beslagen glazen of druppels op je bril.
 • Meer bewegingsvrijheid bij bijvoorbeeld sporten of andere activiteiten
 • Betere dieptewaarneming bij hogere sterktes
 • Visuele afwijking zoals afakie, keratoconus, anisometropie en aniseikonie kunnen beter gecorrigeerd worden met contactlenzen.
 • Niet modegevoelig en onzichtbaar voor anderen

Wat zijn de nadelen van contactlenzen?

Voor sommige mensen hebben contactlenzen ook enige nadelen. Zo moet je het insteken van lenzen eerst onder de knie krijgen. Maar zodra je eraan gewend bent, is het heel eenvoudig. Ook moeten lenzen onderhouden worden en op de juiste manier gereinigd worden met een geschikte lenzenvloeistof. Dit geldt echter alleen voor weeklenzen en maandlenzen en niet voor daglenzen.

Zijn lenzen iets voor mij qua verdraagbaarheid?

De laatste decennia is er ontzettend veel veranderd qua comfort op het gebied van lenzen. De meeste mensen kunnen daarom tegenwoordig probleemloos lenzen verdragen. Echter kunnen lenzen helaas alsnog voor kleine irritaties zorgen.

 • Bij een allergie waardoor je ogen snel geïrriteerd zijn
 • Als je diabetes hebt of als je schildklier verminderd werkt
 • In een stoffige, rokerige of droge omgeving
 • Bij een verstoorde hormoonspiegel door bijvoorbeeld zwangerschap
 • Als je medicijnen neemt die de traanfilm verstoren

Overleg daarom altijd met een contactlensspecialist om te kijken of lenzen een optie voor jou zijn. De nieuwste silicone hydrogel lenzen zijn zeer geschikt voor mensen met droge of zeer gevoelige ogen. Dit materiaal laat tot vijf keer meer zuurstof door naar de ogen.

Zijn lenzen iets voor mij qua levensstijl?

air-optix-night-day-aqua

Ben je actief en houd je van sporten? Dan bieden contactlenzen tal van voordelen ten opzichte van een bril. Je wordt niet gehinderd door een afzakkende of beslagen bril. Lenzen garanderen een totaalzicht, vanuit alle hoeken heb je scherp zicht. Ook bestaan er nachtlenzen die dag en nacht gedragen kunnen worden zodat je altijd scherp en helder zicht hebt.

Zijn lenzen iets voor mij financieel gezien?

Tegenwoordig worden lenzen steeds betaalbaarder. Voor de prijs van een gemiddelde bril kan je met gemak een jaar lang contactlenzen dragen. Bespreek met de contactlensspecialist wat voor jou een goede lens en welke vervangingsfrequentie voor jou ideaal is. Met het voorschrift van de opticien kan je gemakkelijk lenzen online bestellen.

Vind je je bril leuk?

Vind je juist dat je bril iets toevoegt aan je uiterlijk? Weet dan dat het niet een keuze hoeft te zijn tussen lenzen of een bril. Maar met het gemak van daglenzen kan je prima afwisselen tussen beide. Kies bijvoorbeeld voor een daglens als je een avondje uit gaat en op andere momenten voor je bril. Daglenzen zijn ideaal ter afwisseling, omdat ze geen onderhoud vereisen. Daarnaast is het voordelig om af en toe daglenzen af te wisselen met een bril en zijn ze gemakkelijk te vervangen bij verlies of beschadiging.

Contactlenzen online bestellen

LensOnline is één van de grootste online aanbieders van contactlenzen en lenzenvloeistof van Europa. Wij bieden 100% originele lenzen van bekende fabrikanten aan. Dankzij onze samenwerkingen met meer dan 150 contactlensspecialisten verspreid over Nederland en België kunnen wij de beste service waaronder een oogmeting aanbieden. Profiteer direct van de service die je gewend bent en bestel contactlenzen online!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave