Hulp nodig? We helpen je graag
lenzen instoppen

Vind een goede opticien

Een oogmeting is een subjectieve mening. Het is een menselijke handeling met een menselijke waarneming. Hierdoor kan het advies dat je krijgt voor een bril of contactlenzen verschillen per opticien. Ook kan het zijn dat problemen met je ogen te laat of helemaal niet worden ontdekt. Hoe weet je welke opticien goed is? En aan welke opticien kan je je ogen toevertrouwen?

Verschillende oogspecialisten

Allereerst is het handig om te weten wat het verschil is tussen een opticien, contactlensspecialist, optometrist en een oogarts. Hoewel alle drie oogspecialisten zijn en veel met elkaar te maken hebben, zijn er belangrijke verschillen.

Opticien

Een oogspecialist die de sterkte van je ogen controleert is een opticien. Een opticien vertelt je of je een correctie nodig hebt en zal een bril of contactlenzen adviseren. Een opticien werkt vaak voor een brillenzaak. Wettelijk gezien heb je hiervoor geen diploma nodig, maar we raden aan om naar een opticien te gaan die via een opleiding een diploma heeft behaald.

Contactlensspecialist

Na het behalen van een optiekdiploma, kan je je specialiseren in contactlenzen. Als je dit hebt afgerond, mag je jezelf contactlensspecialist noemen. Een contactlensspecialist is een opticien gespecialiseerd in het aanmeten en verkopen van contactlenzen. Het werk wordt vaak gecombineerd met die van een opticiens.

Optometrist

Een optometrist werkt ook vaak bij een opticien of een brillenwinkel en kan naast het controleren van de ogen ook medische diagnoses stellen. Deze beroepstitel is wel beschermd en alleen te voeren na het behalen van het HBO diploma optometrie.

Oogarts

Een oogarts is een medisch specialist die gespecialiseerd is in het oog en oogzorg. De oogarts richt zich op medisch onderzoek en controle van de ogen en kan een behandeling voorschrijven en uitvoeren. Een oogarts is universitair geschoold, werkt bijna altijd voor een ziekenhuis en heeft geen commercieel belang.

Welke opticien is goed?

Als je een oogmeting wil laten uitvoeren kun je terecht bij een opticien. Ook kun je er terecht voor een nieuwe bril, zonnebril of contactlenzen. Een aantal dingen waar je op moet letten zijn de volledigheid van de meting, de deskundigheid van de medewerkers en de tijd die ze voor je nemen. Wat maakt nog meer een goede opticien?

  • De opticien heeft kennis van zaken
  • Er wordt ruim de tijd genomen voor een goede oogmeting
  • In overleg en op advies van de opticien wordt een keuze gemaakt
  • Bezit een diploma en doet aan bijscholing om up-to-date te blijven
  • Bezit moderne en schone apparatuur
  • Oogcontrole ruimte is hygiënisch

Tips voor het vinden van een goede opticien

We hebben in kaart gebracht waar je een goede opticien of contactlensspecialist bij jou in de buurt vindt. Op deze oogcontrole kaart kun je de dichtstbijzijnde oogspecialist vinden met hun contactgegevens.

De kaart is gemaakt door LensOnline in samenwerking met onze partner opticiens. LensOnline behoort tot een van de grootste contactlens webwinkels van de Benelux. Wij zijn de enige online aanbieder van contactlenzen en lenzenvloeistof in de Benelux die actief samenwerkt met meer dan 120 contactlensspecialisten verspreid over Nederland in België. We werken samen met gediplomeerde en zelfstandige opticiens die zich continu bijscholen. Onze partner specialisten ontvangen je graag voor algemene vragen, gratis persoonlijk advies en oogcontroles.

Na de oogcontrole

Na de oogcontrole bij de opticien of optometrist, krijg je advies mee welke lenzen geschikt zijn voor jouw ogen en welke sterkte je nodig hebt. Met deze gegevens kun je vervolgens een stuk voordeliger je contactlenzen online bestellen. Bij ons ontvang je exact dezelfde contactlenzen die de opticien voorschrijven, maar dan voor een voordelige prijs. Je bestelling kun je thuis laten bezorgen of gratis ophalen bij een optiekwinkel bij jou in de buurt. Dankzij dit netwerk worden de voordelen van voordelige online prijzen gecombineerd met perfecte persoonlijke service door specialisten.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave