Hulp nodig? We helpen je graag

Techbedrijf ontwikkelt slimme contactlenzen

Het zal waarschijnlijk niet heel lang meer duren tot slimme contactlenzen op de markt verschijnen. Het Amerikaanse Tech-bedrijf Mojo Vision toonde vorige maand een prototype van de eerste slimme lens. Deze contactlens is misschien wel...

Slimme contactlenzen

Het zal waarschijnlijk niet heel lang meer duren tot slimme contactlenzen op de markt verschijnen. Het Amerikaanse Tech-bedrijf Mojo Vision toonde vorige maand een prototype van de eerste slimme lens. Deze contactlens is misschien wel heel klein en onopvallend maar is verzekerd van de nieuwste technologieën, zoals augmented reality. Volgens het bedrijf zal de lens een zeer hoge resolutie hebben, waardoor je beelden super scherp kunt zien en zelfs kan inzoomen!

De slimme contactlenzen van Mojo Vision

De slimme contactlenzen kunnen momenteel alleen nog beelden tonen in een lage resolutie in zwart-wit. Ook is de lens gekoppeld aan een grote externe batterij waardoor deze nog niet vrijstaand werkt. Mojo Vision kondigt aan dat het huidige prototype in de toekomst een resolutie zal hebben van 14.000 pixeldichtheid of (pixels per inch ppi). Even een vergelijking: Een iPhone heeft een scherm van 326 ppi.

Contactlenzen en augmented reality

Het is niet zo gek dat de lenzen zo een hoge resolutie nodig hebben. Omdat de pixels zo klein zijn, hoort de resolutie zo hoog te zijn. En dat is natuurlijk niets voor niets. De lenzen bevatten een augmented reality tool. Dit legt als het ware een virtueel beeld over de echte wereld, waardoor je informatie kunt vinden over een bijvoorbeeld bepaalde plek, een kunstwerk of een monument. Telefoons en smartwatches hebben deze functies vaak al.

Scherp zien met slimme contactlenzen

De contactlenzen zouden geen lenzen heten als ze hun werk niet zouden doen. Zo hebben de slimme contactlenzen een speciale functie waardoor ze objecten kunnen inzoomen of teksten scherper kunnen maken. Dat is niet het enige. De lenzen zouden geschikt zijn om in het donker objecten te markeren. Voor de mensen die nachtblind zijn, kan dit dé oplossing zijn. Mojo Vision verwacht de slimme contactlenzen al binnen twee jaar op de markt te brengen.

De slimme contactlenzen van Google

Meerdere start-ups en techbedrijven hebben geprobeerd slimme lenzen te ontwikkelen die live medicijnen zouden afgeven en meting konden uitvoeren. De lenzen zouden traanvocht, temperatuur, zuurstofgehalte en lichtintensiteit analyseren, waardoor een arts, de gebruiker precies zou kunnen vertellen welke medicijnen hij nodig heeft om weer beter te worden. Helaas zijn deze ontwikkelen (nog) niet doorgevoerd omdat het vaak enorm veel geld kost om dit soort gadgets te ontwikkelingen. Als je weet hoe lenzen worden gemaakt, weet je wat hier allemaal bij komt kijken.

Waarschijnlijk heb je wel eens eerder gehoord van dit concept. Verily, onder Google-moederbedrijf Alphabet kwam namelijk in 2014 met de slimme contactlenzen speciaal voor diabetici. De contactlenzen gaven mensen met suikerziekte de mogelijkheid hun bloedsuiker te meten. In 2018 werd dit project stopgezet omdat het toch niet haalbaar was.

Wij houden de ontwikkelingen van de slimme lenzen zeker in de gaten. Wie weet, kun je deze lenzen binnenkort vinden op onze website. Natuurlijk kunnen wij jou ondertussen wel helpen met andere soorten lenzen. Zo verkopen we weeklenzen, maandlenzen, daglenzen en lenzenvloeistof.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere leuke artikelen:

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!