Hulp nodig? We helpen je graag
torische lenzen

Problemen met je torische lenzen?

Torische lenzen worden voorgeschreven als je last hebt van de afwijking astigmatisme. De contactlenzen corrigeren astigmatisme en bieden een scherp zicht. Torische contactlenzen corrigeren dus deze cilinderafwijking. Als je astigmatisme hebt, is de vorm van je oog ovaal in plaats van rond. Door de kromming wordt het beeld niet in alle richtingen op dezelfde manier geprojecteerd op het hoornvlies, waardoor je wazig ziet. Draag je torische lenzen en heb je toch nog pijn of andere problemen? Lees dan even verder.

Wanneer moet ik torische lenzen dragen?

Een lichte vorm van astigmatisme hoeft niet altijd gecorrigeerd worden. Echter kan een lichte vorm bij het uitvoeren van taken wel hoofdpijn, vermoeidheid of pijnlijke ogen veroorzaken.

Astigmatisme wordt vastgesteld door een contactlensspecialist, opticien of oogarts. De specialist zal in dat geval torische lenzen of een bril aanbevelen. Voelen je ogen dus vermoeid of pijnlijk aan? Heb je vaak hoofdpijn? Contacteer dan snel een contactlensspecialist in je buurt!

Torische lenzen voor droge ogen

Als je vaak last hebt van droge ogen, kunnen silicone hydrogellenzen een uitstekende keuze zijn. Silicone hydrogellenzen laten tot vijf keer meer zuurstof door naar de ogen dan reguliere lenzen. Zo blijven je ogen de hele dag fris en comfortabel. Enkele silicone hydrogel torische lenzen zijn:

Acuvue Oasys 1-Day for Astigmatism (daglenzen)

eyedefinition performance toric

EyeDefinition Performance Toric (maandlenzen)

Acuvue Oasys for Astigmatism (weeklenzen)

Voorkom problemen met volgende aandachtspunten

  • Pasvorm is ontzettend belangrijk voor torische contactlenzen.
  • Ga langs bij een contactlensspecialist bij jou in de buurt voor een oogmeting. Als lenzen niet goed zijn aangemeten, beïnvloedt dat de gezichtsscherpte.
  • Fabrikanten ontwerpen torische lenzen met elementen waardoor ze op hun plek blijven zitten, zoals dunne en dikke vlakken of ballast waarbij de lens dikker of zwaarder is.
  • Als je pijn, irritatie of problemen ervaart bij je torische lenzen, ga dan langs bij je contactlensspecialist. Misschien draag je niet de juiste lenzen die voor jou het beste passen. Hierbij zal je contactlensspecialist je dus perfect verder helpen om verdere irritatie te voorkomen en je de meest geschikte torische lenzen voor te schrijven.

Lenzen online bestellen? Laat ze opmeten!

Bij torische lenzen is het heel belangrijk dat ze goed aangemeten zijn. Zoek een contactlensspecialist of opticien bij jou in de buurt via onze oogcontrolekaart.

Bij het bestellen van torische lenzen dien je naast de sterkte, diameter en basiscurve ook de cilinder en de as invullen. Je contactlensspecialist meet je ogen op en biedt jou vervolgens de juiste gegevens om je torische lenzen achteraf online te bestellen.

Zonder die correcte gegevens, is de kans groot dat je verkeerde lenzen bestelt en dus pijn, irritatie of andere problemen kan ervaren.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!