Ga voor een opleiding opticien met LensOnline​

Waarom kiezen voor een opleiding opticien? Naast het feit dat je terechtkomt in een heel boeiende en diverse wereld van een van de belangrijkste zintuigen van de mens, kan je met je diploma op zak heel wat verschillende...

Opleiding opticien met LensOnline

Waarom kiezen voor een opleiding opticien?

Naast het feit dat je terechtkomt in een heel boeiende en diverse wereld van een van de belangrijkste zintuigen van de mens, kan je met je diploma op zak heel wat verschillende kanten uit. Na je opleiding of studie als opticien of optometrist kan je aan de slag in een optiekwinkel, in het ziekenhuis of zelfs zelfstandig beginnen. Zodra je bent afgestudeerd als opticien of optometrist, ben je meteen verzekerd van een job.

Daarbij ben je verzekerd van ondersteuning tijdens en na de opleiding. LensOnline helpt jou bij het vinden van een job én zelfs tijdens je studie kan je het reilen en zeilen van een opticien of optometrist leren kennen in ons team.

Wat doet een opticien of optometrist?

Allereerst is het niet onbelangrijk om te vermelden dat er een verschil is tussen een opticien en een optometrist in België. Er zijn duidelijke verschillen tussen beiden in termen van hun opleiding, taken en bevoegdheden: 

Een opticien

Een optometrist

Hoe word ik opticien of optometrist?

Er zijn heel wat verschillende opleidingen en mogelijkheden als je een opticien of optometrist wil worden. En dat kan al vanaf de middelbare studies!  

  • Zo kan je in de derde graad TSO de richting ‘Optiektechnieken’ kiezen waarbij je wordt klaargestoomd op de arbeidsmarkt en leert te werken met meetinstrumenten. Daarnaast leer je hoe je moet omgaan met klanten, leer je de anatomie van het oog en ook de eigenschappen van lenzen en gezichtsscherptes. Wil je hierover meer informatie? Ontdek meer over deze richting via de Onderwijskiezer.
  • Via de bachelor in de Oogzorg in hogeschool Odisee leer je stap voor stap de werking en anatomie van het oog kennen en ontdek je snel in de praktijk hoe het echte leven van een optometrist in elkaar zit. Heb je interesse om deze opleiding te volgen? Wacht niet langer en schrijf je in via hun website. 
  • Ook via dag- en avondonderwijs kan je je omscholen tot opticien. Via het Centrum voor Afstandsonderwijs en Syntra kan je de opleiding Opticienvolgen, waarbij je leert hoe je elk individu helpt om beter te zien, hoe brillen en contactlenzen in werken en zelfs hoe je je eigen optiekzaak kan starten. Je kan je nog steeds inschrijven voor het nieuwe academiejaar. Heb je interesse? Ontdek meer informatie via hun website. 

Hoe kan LensOnline jou helpen tijdens of na je opleiding?

LensOnline werkt samen met een uitgebreid partnernetwerk van zelfstandige opticiens en optometristen verspreid over heel België. Vanaf de start van jouw studie, begeleiden wij jou bij het vinden van een geschikte stageplaats in een van onze LensOnline-optiekzaken of bij het LensOnline-team als echte oogzorgexpert. Ben je afgestudeerd en heb je wat hulp nodig? Ook dan kan je ons altijd contacteren. Wij zorgen ervoor dat je meteen aan de slag kunt als gloednieuwe opticien of optometrist! 

 

Interesse of hulp nodig? LensOnline helpt je verder

Ben je op zoek naar een stageplaats, heb je vragen over de verschillende opleidingsmogelijkheden binnen België of heb je hulp nodig bij het vinden van een job als opticien/optometrist? Aarzel niet. Wij helpen jou heel graag verder. 

Stuur je vraag naar ikwilopticienworden@lensonline.be of vul het onderstaand formulier in. Wij bekijken jouw aanvraag zo spoedig mogelijk.

Word opticien

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere leuke artikelen:

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!