Hulp nodig? We helpen je graag
oogmake-up voor lensdragers

11 Oogmake-up & mascara tips voor lenzendragers of mensen met gevoelige ogen.

Zowel make-up als lenzen veranderen je look. Vaak wordt de vraag gesteld of lensdragers of mensen met gevoelige ogen oogmake-up kunnen dragen. Als je met een paar dingen rekening houdt kunnen contactlenzen prima gecombineerd worden met make-up. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

11 tips voor het dragen van lenzen en make-up

 1. Was je handen grondig voordat je je lenzen insteekt. Het is altijd belangrijk om met propere vingers contactlenzen in te doen. Vooral wanneer je ook make-up draagt is dit extra belangrijk. Dit komt doordat het makkelijker aan de lens hecht waardoor je sneller last kan krijgen van rode of geïrriteerde ogen.
 2. Lenzen voor make-up. Steek je lenzen in voordat je make-up op doet. Zo vervuil je je lenzen minder snel en kan je de lenzen veilig indoen. Verder is het belangrijk om jezelf een goede routine aan te leren met het indoen en uitdoen van je lenzen.
 3. Hypoallergene producten. Gebruik producten die veilig zijn voor contactlenzen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een hypoallergeen mascara of producten voor gevoelige ogen.
 4. Wees voorzichtig met de make-up aanbrengen. Zorg ervoor dat je met de mascara, eyeliner of kwast het oog en de lens niet raakt. Let er bij het aanbrengen van je mascara bijvoorbeeld op dat je niet te dichtbij de wortels van je wimpers komt. Of dat de lijm van valse wimpers niet in contact komt met het oog.
 5. Gebruik longlasting mascara. Draag mascara’s en eyeliner die lang blijven zitten. Dit voorkomt dat er losse deeltjes in je ogen komen. Probeer daarom bijvoorbeeld waterproof mascara’s en investeer in de beste mascara.
 6. Pas op met eyeliner. Lensdragers kunnen het beste geen eyeliner aan de binnenkant van het ooglid aanbrengen. Deze kan namelijk gemakkelijk in je oog komen en zich hechten aan de lens.
 7. Vermijd poeders of gebruik een primer om ervoor te zorgen dat oogschaduw beter blijft zitten en niet in je ogen terecht komt.
 8. Vermijd producten op oliebasis. Producten op oliebasis kunnen ervoor zorgen dat de lenzen vettig aanslaan. Dit kan wazig zicht veroorzaken. Bovendien is de vettige laag lastig van de lens te verwijderen.
 9. Let op de houdbaarheidsdatum. Ook make-up heeft een houdbaarheidsdatum. Gebruik het dan ook nooit langer dan de voorgeschreven tijd. Op de verpakking staat dit vaak aangegeven met een afbeelding: een potje met een getal erin en vaak de letter M. Dit is het aantal maanden dat het product houdbaar is na openen.
 10. Neem eerst je lenzen uit voordat je make-up verwijdert.
 11. Als je vaak veel en de hele dag make-up draagt zijn daglenzen waarschijnlijk de beste keuze. Doordat je elke dag begint met een nieuw paar contactlenzen, zijn ze hygiënischer in gebruik. Aan het einde van de dag gooi je ze weg. Hierdoor heb je minder kans op complicaties en zijn ze gemakkelijk te vervangen als ze beschadigd raken of vuil raken door make-up.

Bekijk ook onze blog met tips voor ogen groter laten lijken!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave