Helpen leeslenzen of multifocale lenzen tegen ouderdomsverziendheid?

We willen bijna allemaal het liefst zo oud mogelijk worden, maar ons ouder voelen? Dat liever niet. Ook er ouder uitzien schuiven we het liefst zo ver mogelijk voor ons uit. Toch krijgen we op...

oogverandering

We willen bijna allemaal het liefst zo oud mogelijk worden, maar ons ouder voelen? Dat liever niet. Ook er ouder uitzien schuiven we het liefst zo ver mogelijk voor ons uit. Toch krijgen we op een latere leeftijd last van leeftijdsgerelateerde oogklachten zoals ouderdomsverziendheid. Gelukkig kan je vrij onzichtbaar je ogen corrigeren met leeslenzen en hoef je je leeftijd nooit te verklappen!

Wat is ouderdomsverziendheid?

Helaas krijgen we vroeg of laat allemaal met de oogafwijking presbyopie te maken. Dit wordt ook wel ouderdomsverziendheid genoemd en ontstaat doordat de ooglens minder flexibel is geworden. Hierdoor wordt scherpstellen steeds moeilijker en krijg je vooral moeite met bijvoorbeeld kleine lettertjes lezen van dichtbij.

In het begin kan je presbyopie nog compenseren door objecten wat verder van je af te houden. Maar op een gegeven moment zal je toch voor een correctie moeten gaan. Gelukkig is de oplossing voor presbyopie vrij eenvoudig. Je corrigeert ouderdomsverziendheid namelijk met een multifocale bril of contactlenzen.

Wat zijn leeslenzen?

Leeslenzen of multifocale lenzen zijn contactlenzen met een sterkte voor veraf, dichtbij en afstanden daartussenin. De contactlenzen hebben een geleidelijke overgang van de afstand sterkte naar de leessterkte. Vaak zit de afstand sterkte in het midden van de lens en de leessterkte rondom aan de buitenrand. Hierbij is de leesbril dus als het ware ingebouwd in de lens.

Een leesbril, daar zit je toch niet op te wachten?!

Het leven wordt steeds dynamischer en we verlangen 24/7 een topprestatie van onze ogen. Vooral het snel schakelen op de afstanden binnen armlengte zorgen voor ongemakken. Vroeger ging je dan naar de opticien voor een leesbril. Maar daarmee verraad je direct je leeftijd. Kies liever voor een onzichtbare leesoplossing. Comfortabele multifocale contactlenzen bieden je ontspannen zicht op alle afstanden.

Zicht verbeteren met leeslenzen

Heb jij het idee dat je steeds slechter ziet? Volg dan dit 3-stappenplan op weg naar helder zicht!

  1. Maak een afspraak voor een oogmeting bij een opticien bij jou in de buurt.
  2. Laat je ogen opmeten en ontdek samen met de opticien welke multifocale lenzen het beste bij jou passen.
  3. Bestel je leeslenzen of multifocale lenzen gemakkelijk en snel bij LensOnline.

Regelmatige controles

Naarmate je ouder wordt is het extra belangrijk om je ogen regelmatig te controleren. Zo ben je er op tijd bij wanneer je multifocale lenzen nodig hebt en kan je verschillende afwijkingen zoals glaucoom vroegtijdig opsporen. Ga daarom regelmatig voor een oogcontrole naar de opticien. Bekijk hier de kaart met opticiens bij jou in de buurt.

Leeslenzen of multifocale lenzen online bestellen

Multifocale lenzen zijn duurder dan gewone sferische lenzen. Daarom is het verstandig om deze leeslenzen online te bestellen in plaats van bij de opticien eens je je ogen hebt laten opmeten bij de opticien, natuurlijk.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere leuke artikelen:

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!