Hulp nodig? We helpen je graag
lenzenvloeistof-vliegtuig-reisverpakking

Lenzenvloeistof meenemen in het vliegtuig

Het liefst heb je altijd je lenzenvloeistof bij de hand, ook als je in het vliegtuig zit. Afhankelijk van de lengte van je vlucht en de lenzen die je draagt kan het zelfs nodig zijn om lenzenvloeistof mee te nemen in je handbagage. De regels omtrent het meenemen van vloeistoffen en daarmee ook lenzenvloeistof, zijn de laatste jaren een paar keer veranderd. Wat mag je meenemen in het vliegtuig? En aan welke regels moet de lenzenvloeistof voldoen om mee te mogen in het vliegtuig?

Lenzenvloeistof mee in het vliegtuig

lenzenvloeistof vliegtuig reisverpakking

Lenzenvloeistof mag mee als handbagage als de verpakking gelijk of kleiner is dan 100 ml. Thuis heb je waarschijnlijk veel grotere verpakkingen die niet mee kunnen. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook speciale lenzenvloeistof reisverpakkingen te koop. Daarnaast zitten bij veel voordeelpakketten lensvloeistof vaak een klein flesje, geschikt om mee te nemen in je handbagage. Opti-free Puremoist 6 maandenpakket, bevat een klein flesje van 90ml die je zonder problemen kan meenemen in het vliegtuig. Een andere optie is om een klein leeg flesje te vullen met je lenzenvloeistof.

Vloeistoffen in de handbagage

Alle reizigers die vertrekken of overstappen op een luchthaven in Europa mogen vloeistoffen meenemen in hun handbagage als ze voldoen aan de volgende regels: 

  • De verpakking waarin de vloeistof of gel zit is niet groter dan 100 ml 
  • Alle verpakte vloeistoffen en/of gels moeten in een doorzichtig hersluitbaar zakje
  • Per persoon mag je in totaal maximaal 1 liter vloeistof meenemen
  • Per persoon mag je maximaal 1 hersluitbaar zakje met vloeistoffen meenemen

Vloeistoffen van meer dan 100 ml mag je meenemen in je grote koffer (ingecheckte ruimbagage).

Aankopen op de luchthaven

Producten die je koopt aan boord of op de luchthaven na de douane worden in een speciale verzegelde tas gedaan. Als dit vloeistoffen zijn, valt dit buiten de eerder genoemde toegestane hoeveelheid van 100 ml per verpakking regel. Je moet dan echter wel de verzegelde tas dicht laten totdat je bent aangekomen op plaats van bestemming. Bij een overstap mag je de tas dus niet openen.

Droge ogen tijdens het vliegen

lenzenvloeistof vliegtuig reisverpakking oogdruppels

De lucht in een vliegtuig voelt vaak erg droog aan. Veel mensen krijgen last van droge en jeukende ogen tijdens het vliegen. Vers aangezogen lucht wordt in het vliegtuig gemixt met gerecyclede lucht uit de cabine. Door de airco,en lage luchtvochtigheid hebben vooral lensdragers veel last van vermoeide droge ogen. Verzachtende oogdruppels helpen dan vaak. Neem deze verzachtende oogdruppels mee in je handbagage. Zo maak je je reis een stuk comfortabeler! 

Daglenzen op reis

In principe kunnen alle lenzen als handbagage mee in het vliegtuig. Een tip is om daglenzen te bestellen en mee te nemen op reis. Deze lenzen zijn per stuk verpakt in een laagje vloeistof. Je hoeft de lenzen verder niet schoon te maken en gooit ze na een keer dragen gewoon in de prullenbak. Wel zo makkelijk voor op vakantie! Lees hier meer tips over reizen met contactlenzen!

Vloeistofscanners

Op Europese luchthavens worden momenteel vloeistofscanners getest. Deze scanners kunnen vloeistoffen die worden gebruikt voor explosieven onderscheiden van andere vloeistoffen. In de toekomst wordt het daardoor wellicht weer mogelijk om meer vloeistof mee te nemen in je handbagage. Helaas weten we niet wanneer de vloeistofscanners in gebruik worden genomen en je weer meer lenzenvloeistof mee kunt nemen in het vliegtuig. 

Met een lenzenvloeistof verpakking kleiner dan 100 ml zit je dus altijd goed. Is nog niet helemaal duidelijk wat je wel en niet mag meenemen tijdens je vliegreis? Informeer dan bij je vliegtuigmaatschappij. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave