Hoofdpijn door lenzen

Je ogen werken hard gedurende de dag. Als je lenzen draagt is het belangrijk dat ze comfortabel zijn. Het is dan ook vervelend als je hoofdpijn door lenzen ervaart. Hoofdpijn van lenzen is een klacht...

hoofdpijn van lenzen

Je ogen werken hard gedurende de dag. Als je lenzen draagt is het belangrijk dat ze comfortabel zijn. Het is dan ook vervelend als je hoofdpijn door lenzen ervaart. Hoofdpijn van lenzen is een klacht waar verschillende oorzaken voor kunnen zijn. Het wordt zelden veroorzaakt door een oogafwijking en is vaak eenvoudig op te lossen.

Indien je last hebt van hoofdpijn door lenzen raden wij je aan een afspraak te maken bij een LensOnline opticien bij jou in de buurt. De opticien kan de exacte oorzaak van hoofdpijn vaststellen en een persoonlijk advies geven. Bij symptomen van een oogafwijking kan de opticien je doorsturen naar je huisarts of oogarts.

Verschillende symptomen van hoofdpijn met oogklachten zijn:

  • Hoofdpijn die ontstaat in de loop van de dag
  • De hoofdpijn die ontstaat na werken met een beeldscherm
  • Hoofdpijn boven de ogen

Oorzaken van hoofdpijn door lenzen

Hoofdpijn van lenzen ontstaat in het algemeen wanneer het de ogen meer inspanning kost om goed te kunnen zien. Hieronder factoren die aan hoofdpijnklachten kunnen bijdragen.

  • Onjuiste sterkte: niet de juiste sterkte lenzen dragen kan hoofdpijnklachten veroorzaken. Dit merk je bijvoorbeeld als je bij het dragen van nieuwe lenzen last hebt van onscherp of wazig zicht met lenzen.
  • Onderliggende verziendheid bij jongeren: hoofdpijn bij kinderen zou weleens veroorzaakt kunnen worden door slecht zicht. Heeft jouw kind een bril nodig? Ontdek hier alle symptomen van slecht zicht bij kinderen en ook wat je moet doen.
  • Presbyopie (ouderdomsverziendheid): gaat vaak samen met vermoeidheid en hoofdpijn. Presbyopie is de wetenschappelijke naam voor ouderdomsverziendheid, een veel voorkomende oogafwijking waarbij je van dichtbij steeds slechter ziet. Gelukkig is de oogafwijking vaak eenvoudig te verhelpen met een leesbril of multifocale lenzen.
  • Astigmatisme (cylinderafwijking): mensen met astigmatisme hebben een ongelijke kromming van het hoornvlies of een ongelijke kromming van de ooglens. De lichte aandoening veroorzaakt wazig zicht en wordt vaak gecorrigeerd met torische lenzen. Bij het uitblijven van een behandeling van astigmatisme echter vermoeidheid, overbelasting van de ogen en dus hoofdpijn veroorzaken.

Wat doen tegen hoofdpijn door lenzen?

Allereerst raden wij je aan om minimaal één keer per jaar langs een specialist te gaan voor een oogmeting. De beste oplossing hiervoor is om je ogen te laten opmeten bij een opticien bij jou in de buurt. Maak je je zorgen over je gezichtsvermogen, dan raden wij je aan je huisarts of opticien te bezoeken.

Gebruik oogdruppels

Hoofdpijn wordt veroorzaakt door overspannen oogspieren. Oogdruppels kunnen de ogen verlichten en ontspannen. Niet alle oogdruppels zijn hiervoor geschikt. Lees daarom goed de bijsluiter.

Lenzen online bestellen

Wanneer je weet welke lenssterkte je nodig hebt kan je eenvoudig je lenzen online bestellen. Na de oogmeting bij de opticien kan je met het voorschrift je lenzen voordeliger online bestellen. In de webshop van LensOnline vind je een breed assortiment contactlenzen, lenzenvloeistof en ook oogdruppels van bekende fabrikanten.

Dit artikel mag niet worden opgevat als medisch advies, noch is het bedoeld als vervanging van de aanbevelingen van een medische professional. Voor specifieke vragen, raadpleeg één van onze 100 contactlensspecialisten of je oogarts.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere leuke artikelen:

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!