Hulp nodig? We helpen je graag
tranende-ogen

Wat is Blefaritis?

Zijn je ooglidranden of de talgklieren van je ooglid ontstoken? Dan heb je waarschijnlijk last van Blefaritis (ook wel Blepharitis geschreven). Het is een chronische ontsteking van de ooglidranden die voor heel wat ongemak kan zorgen. Je klachten zullen dus niet verdwijnen, want Blefaritis is niet te genezen. Maar met de juiste behandeling kun je de klachten verminderen en de ziekte onder controle brengen.

Wat is Blefaritis of Blepharitis?

Blefaritis is een langdurige chronische ontsteking van de ooglidranden waarbij de haarzakjes en talgklieren op de ooglidranden ontstoken zijn. Het is een onschuldige aandoening, maar brengt wel heel wat hinder en ongemak met zich mee. Zo kun je klachten ervaren zoals irritatie, jeuk of branderigheid van de ogen en vastplakkende oogleden. Er vormen zich vaak kleine schilfertjes of korstjes tussen de oogharen. Ook kun je last hebben van droge ogen doordat de meibomkliertjes niet goed werken.

Er zijn twee soorten Blefaritis: anterieure en posterieure Blefaritis. Bij anterieure Blefaritis zijn je ooglidranden ontstoken en bij posterieure Blefaritis (Meibomitiszijn de afvoergangen van de talgkliertjes ontstoken. Hierdoor is er minder of juist heel veel talg. Je kan zowel last hebben van één vorm als van beiden tegelijkertijd.

Oorzaken van Blefaritis

De oorspronkelijke oorzaak van blefaritis is moeilijk te achterhalen. Maar deze chronische aandoening wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie waarbij de ooglidranden en talgkliertjes ontsteken. Waar deze bacterie vandaan komt of hoe je ze oploopt, is niet bekend. Men weet wel dat Blefaritis vaak voorkomt bij mensen die een huidziekte hebben, zoals eczeem, acné of rosacea.

Symptomen van Blefaritis

Het is een onschuldige ziekte, maar je kan wel vervelende klachten, zoals droge ogen, ervaren. Andere mogelijke klachten hangen af van de gradatie en hoe ernstig de ziekte is bij jou.

Anterieure Blefaritis kun je herkennen aan…
  • Huidschilfertjes en korstjes tussen je wimpers
  • Rode ooglidranden
  • Geïrriteerde ooglidranden

Posterieure Blefaritis kun je herkennen aan…

  • Jeukende ogen
  • Tranende ogen
  • Wazig zien
  • Geïrriteerde ogen
  • Branderige ogen

Behandelingen van Blefaritis

Blefaritis moet je blijven behandelen aangezien dit een chronische ziekte is. Wanneer je ermee stopt, komen de klachten terug.

Door de behandelingen EyeLight OPE en LLLT (Low Level Light Therapy) te combineren, creëer je synergie en de optimale behandeling tegen Blefaritis. Met een lichtmasker komt er warmte vrij waarbij je energie in je cellen stimuleert. Het is dus een warmtemasker op een natuurlijke basis. Het vermindert de bacteriën en sluit abnormale bloedvaatjes.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!