Beste lenzen voor droge ogen

Het hebben van droge ogen is een veelvoorkomend probleem onder lensdragers. Toch zijn droge ogen meestal eenvoudig te verhelpen met oogdruppels en/of de juiste lenzen. Tegenwoordig zijn er speciale lenzen ontworpen door bekende fabrikanten om...

beste lenzen voor droge ogen

Het hebben van droge ogen is een veelvoorkomend probleem onder lensdragers. Toch zijn droge ogen meestal eenvoudig te verhelpen met oogdruppels en/of de juiste lenzen. Tegenwoordig zijn er speciale lenzen ontworpen door bekende fabrikanten om symptomen van droge ogen tegen te gaan.

Droge ogen

Droge ogen kan je herkennen aan een branderig, jeukend of geïrriteerd gevoel en kunnen meerdere oorzaken hebben. Vooral lensdragers hebben sneller last van droge ogen, omdat lenzen minder zuurstof doorlaten naar het oog. Enkele oorzaken van droge ogen:

  1. Omgeving: de omgeving is een erg bepalend factor voor droge ogen. In bijvoorbeeld rokerige ruimtes of met airconditioning of als je veel naar een beeldscherm staart, zal je sneller last hebben van droge ogen. Dit komt doordat je minder vaak knippert en je oog zo minder wordt bevochtigd.
  2. Contactlenzen: naast het dragen van de juiste lenzen voor je ogen is onderhoud heel belangrijk. Denk hierbij aan de draagtijd van je lenzen, de reiniging en de hygiëne.
  3. Gezondheid: verschillende redenen kunnen het vochtgehalte van je ogen beïnvloeden. Voorbeelden zijn ouderdom, onvoldoende kwaliteit van het traanvocht, hormonale veranderingen en medicijngebruik.

Oogdruppels

Probeer als je last hebt van droge ogen allereerst oogdruppels te gebruiken. Droge ogen kunnen behandeld worden door middel van oogdruppels (kunsttranen) en bieden meteen verlichting. Druppels die geschikt zijn voor lensdragers zijn Blink Intensive Tears van Johnson & Johnson en EyeDefinition SENSITIVE oogdruppels voor gevoelige ogen.

Lenscontrole bij de opticien

Indien de symptomen aanhouden, raden we je aan een afspraak te maken met een opticien voor nieuwe lenzen. Voor de exacte oorzaak van droge ogen kan je terecht bij een LensOnline opticien bij jou in de buurt voor een oogmeting. De opticien zal de oorzaak van je ogen vaststellen en samen met jou op zoek gaan naar de beste oplossing.

Populairste lenzen voor droge ogen

Bij LensOnline weten we natuurlijk dat de beste lenzen voor jouw ogen afhankelijk is van je levensstijl en wensen. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt voor jou.

Populairste daglenzen voor droge ogenbeste-daglenzen-droge-ogen-eyedefinition-pure

Daglenzen zijn de meest hygiënische lenzen en vereisen geen onderhoud en reiniging. Daglenzen worden slechts 1 dag gedragen waardoor ze elke dag opnieuw helder, scherp en comfortabel zicht bieden. Omdat je de lens maar één dag draagt, is de kans dat vuil en eiwitten zich op de lens hechten en uitdrogen een stuk kleiner dan bij weeklenzen of maandlenzen. Bovendien kunnen daglenzen helpen tegen roodheid en droogheid van het oog. Populaire daglenzen zijn EyeDefinition PURE en ACUVUE OASYS 1-Day.

Populairste weeklenzen voor droge ogen

beste-weeklenzen-droge-ogen-acuvue-oasys

Weeklenzen zijn zachte lenzen die gedurende één of twee weken gedragen worden. De beste weeklenzen voor droge ogen zijn gemaakt van silicone hydrogel materiaal. Dit materiaal laat meer zuurstof door naar de ogen. De populairste weeklenzen zijn ACUVUE OASYS van Johnson & Johnson.

Populairste maandlenzen voor droge ogen

beste-maandlenzen-droge-ogen-air-optix

Maandlenzen zijn zachte lenzen en kunnen tot dertig opeenvolgende dagen gedragen worden. Het is belangrijk om ze dagelijks goed te reinigen met lenzenvloeistof. De beste maandlenzen voor droge ogen zijn EyeDefinition PERFORMANCE, Air Optix Aqua en Biofinity.

Lenzenvloeistof

Weeklenzen en maandlenzen vereisen onderhoud met lenzenvloeistof na een hele dag dragen. Het is naast de juiste lenzen dragen, daarom ook belangrijk om te controleren of je lenzenvloeistof goed samen gaat met je contactlenzen. Niet elke reinigingsoplossing is geschikt voor alle soorten contactlenzen. Een ongeschikte lenzenvloeistof kan droge ogen veroorzaken. Twijfel je of je de geschikte lenzenvloeistof hebt? Aarzel niet en neem contact op met onze klantenservice of spring eens binnen bij een LensOnline opticien.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere leuke artikelen:

Inhoudsopgave

Bedankt!

We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op ter bevestiging van de afspraak.

Tot dan!